Försäljning och service

Markiser, persienner & gardiner

Malmö040 979745Hitta hit
Helsingborg042 161635Hitta hit

Luxaflex gardiner och persienner

Designed by Luxaflex®. Inspired by you.

Solflex har försäljning och service av Luxaflex gardiner och persienner från Malmö till Helsingborg. Alla Luxaflex produkter är handgjorda och skräddarsydda efter dina mått och önskemål.

Luxaflex Rullgardiner

Strama och enkla uttryck till hela huset – Luxaflex tillför en helt ny dimension till den traditionella rullgardinen med ett elegant designat system och en bred vävkollektion.

Luxaflex-Rullgardin        

Kollektionen öppnar dörren till en värld av fantastiska möjligheter med transparenta, halvtransparenta, täta och mörkläggande vävar. Här väljer du din egen unika väv, beroende på vilken funktion gardinen ska uppfylla. Sätt din personliga touch på rullgardinen med någon av de 15 olika avslutningarna i flera olika färger.

Underlist i trä eller aluminium – Avsluta rullgardinen med en dekorativ list i trä eller aluminium. Finns i 12 olika varianter så att du kan matcha övrig interiör. Enkel avslutning – Avsluta rullgardinen med ett aluminiumrör för en enkel och exklusiv finish. Finns i flera olika former och storlekar, välj mellan vit, aluminium och svart.

Stora fönster – Luxaflex unika rullgardinssystem XL och XXL gör det möjligt att tillverka rullgardinen i en bredd upp till 450 cm och en höjd på 460 cm. Optimal till riktigt stora fönster med andra ord. Det tekniskt fulländade systemet gör att gardinen, trots sin storlek, fortfarande är enkel och lätt att betjäna. Med XL och XXL kan du koppla ihop upp till tre rullgardiner med gemensam betjäning, naturligtvis kompatibelt med motorbetjäning om så önskas.

Luxaflex Rullgardin med – Specialkollektion med väl utvalda mönster av kända Svenska  mönsterdesigners…

Luxaflex Silhouette

Stämningsfullt ljus med vacker avskärmning – De oerhört stiliga Silhouette® gardinerna tar udden av även det skarpaste solljus och omvandlar det till vackert stämningsfullt naturligt ljus. Öppna helt enkelt lamellerna och njut av ett mer naturligt dagsljus eftersom ljuset sprids ut jämnt över hela rummet samtidigt som det skarpaste solljuset och UV-strålningen filtreras bort.

Med Silhouette® gardinerna har du maximalt insynskydd samtidigt som du kan njuta av utsikten under dagen då gardinerna är öppna. Stäng gardinerna helt på kvällen och njut av perfekt avskildhet.

Vävar – Silhouette® gardinerna finns i ett brett sortiment av vackra vävar i sofistikerade, vackra färger. Varje väv erbjuder en egen unik känsla – med olika nya varianter i silke och linne – och är alla designade för att skapa ett mjukt ljusinsläpp.

Minska värmeinsläppet i rummet med 25 % med våra unika vävar som reflekterar och dämpar solljuset. När lamellerna är stängda kan du även njuta av 99 % UV-skydd.

PowerView® Motorisering – Tänk dig en värld där dina gardiner kan förutse dina behov och anpassa sig själva automatiskt, och på så sätt skapa den perfekta atmosfären från morgon till kväll. Just detta är det fina med PowerView motorisering.

Du programmerar helt enkelt PowerView så att Luxaflex gardinerna byter position i ett enskilt fönster eller i hela hemmet med PowerView-appen på din smartphone, surfplatta eller fjärrkontroll.

        

Luxaflex Facette och Twister Gardiner

Facette gardinen silar ljuset och ger en dekorativ karaktär åt fönstret. Textilribborna kan slutas för skydd mot sol och insyn. Du kan rulla ner och upp gardinen efter eget önskemål via sidoreglaget. Med Facette får du fritt val.

“Det är fantastiskt att kunna bestämma själv precis hur mycket ljusinsläpp och insynsskydd jag vill ha”

Eleganta vävar med unikt ljusinsläpp – elegans och funktionalitet går hand i hand när du väljer Facette® till dina fönster. Gardinen har två lager randig väv som justeras i förhållande till varandra, och du kan därför välja vilket ljusinsläpp du vill ha, och hur mycket insynsskydd du behöver. Du kan höja och sänka gardinen i antingen stängt eller öppet läge

        Luxaflex-Facette

    Luxaflex-Twister-02    Facette-Funktionsgardin

Facette® finns i en mängd färger – allt från grå, dämpade nyanser till mer iögonfallande trendfärger. Gardinens ränder finns i två olika bredder – en riktigt smal och en bredare. Du väljer den väv som passar bäst till dina fönster och får en helt ny gardin som både ger vacker tygkänsla och funktionell avskärmning.

Facettens vävda ribbning finns i tre olika bredder, mini, medium och large. Textilfärgerna är utvalda med omsorg för att matcha skandinavisk heminredning.

Luxaflex Twist® – Vackra transparenta ränder med oändlig flexibilitet

Twist® ger dig, med två lager väv, ett enkelt sätt att styra ljusinsläpp och insynsskydd. Drag lätt i gardinens kulkedja och de täta och transparenta ränderna glider lätt förbi varandra. Låt gardinen vara öppen, halvt öppen eller helt stängd. Det väljer du själv.

Twist® finns i olika storlekar på ränder och i en stor mängd färger. Vävarna kan vara både i transparenta eller täta, så du hittar alltid något som passar ditt behov. Twist® är snygg i alla fönster, från små enkla, till stora panoramafönster där de skapar ett fantastiskt uttryck.

PowerView® motorisering – Föreställ dig en värld där dina gardiner kan förutse dina behov och automatiskt ställa in sig för att skapa den perfekt känslan, morgon, middag och kväll. Detta blir verklighet när du väljer PowerView till dina Luxaflex gardiner. PowerView är ett system som enkelt manövrerar gardinerna en och en eller tillsammans, med hjälp av en app på din smartphone eller läsplatta.

Välkommen till våra servicebutiker och showrooms och upplev hela Facette och Twist kollektionen.  >>Besök oss i Malmö    >>Besök oss i Helsingborg

Luxaflex-Twister-03

Luxaflex Duette Gardiner

Många valmöjligheter för dina fönster – Duette® från Luxaflex förenar både form och funktion på ett fantastiskt sätt. Luxaflex Duette® erbjuder ett stort urval vävar i vackra färger och strukturer som dessutom finns i flera olika transparenser.
Med sina plissérade veck passar Duette® gardinen utmärkt till i stort sett alla fönster – stora som små. Duette® finns i tre plissébredder: 25, 32 och 64 mm.

Luxaflex Duette gardiner

Luxaflex-Duette    Luxaflex-Duette-1    Luxaflex-Duette-2   

Unika betjäningsmöjligheter – Revolutionerande Luxaflex® SmartCord® har ett pumpsystem som gör att linan förblir kort, även om gardinen är uppdragen. Du slipper alltså ha långa linor som hänger ner i fönsterkarm och på golv. Gardinen betjänas enkelt och ger fönstret ett stilrent uttryck.
Luxaflex® LiteRise® är en betjäning helt utan linor, där du istället höjer och sänker gardinen med ett lätt tag i underlisten. Du placerar gardinen precis i den höjd du önskar.
“Duette® är inte bara vacker, den isolerar både sommar som vinter”
Energibesparing och akustik – Den stillastående luften i cellerna på en Duette® fungerar som ett isolerande lager både sommar och vinter. Modell Architella® har tre luftfickor vilket förbättrar den isolerande effekten ytterligare. Det största kallraset i hus sker vid fönstret och här kan Duette® hjälpa till att minska värmeförlusten avsevärt. Duette® är nämligen vår mest energieffektiva gardin som tillsammans med det enkla, stilrena uttrycket gör den unik på marknaden. Det dubbla vävlagret i Duette® har även en ljuddämpande effekt som gör gardinen optimal i rum med dålig akustik.

PowerView® Motorisering – Tänk dig en värld där dina gardiner kan förutse dina behov och anpassa sig själva automatiskt, och på så sätt skapa den perfekta atmosfären från morgon till kväll. Just detta är det fina med PowerView motorisering.

            

Luxaflex Persienner

Persienner – välj mellan allt från en vacker sofistikerad modell till en mer rustik med rå yta. Den nya Luxaflex® Persiennkollektionen erbjuder ett fantastiskt urval trendiga och moderna färger tillsammans med nytänkande och mer exklusiva modeller som ger dig möjlighet att skapa din egen stil i fönstret. Kvalitet är Luxaflex® ledstjärna och persiennerna tillverkas av bästa material för en lång hållbarhet.

Välj bland annat mellan fem olika lamellbredder. Det ger dig möjlighet till en unik persienn oavsett fönsterstorlek.

Vita struktur persienner

“De vita tygklädda lamellerna ger rummet en mer exklusiv look och samtidigt en mjukare känsla.”  Couture-kollektionen – De nya och exklusiva persiennerna i kollektionen ger oss en helt ny syn på persiennen och dess användningsområden än den traditionella. Den sköna ytan på varje lamell lockar till beröring och ger ditt fönster en mjukare känsla.

Betjäningar – Med vår linlösa betjäning LiteRise® höjer och sänker du persiennen med ett lätt tag i underlisten. Det är enkelt och snyggt och dessutom barnsäkert. Modell Top Down/Bottom Up är ett mångsidigt system för att kontrollera ljus och insyn. Persiennen kan dras ned från toppen eller upp från botten, så att lamellerna kan placeras precis där du har behov för det. Med en vridknapp på överlisten vinklar du lamellerna, så att du kan se ut genom fönstret så mycket du önskar.

Dekorativa och vackra detaljer – Persiennmodellen Elisse® kombinerar exklusiv design med praktisk funktionalitet. Färgkordinerade lameller och detaljer i trä gör persiennen till något extra och blir en inredningsdetalj i ditt fönster. Välj från den breda kollektionen, som består av 50 eller 70 mm breda lameller, och skapa din egen personliga persienn genom att till exempel välja ett dekorativt stegband i textil. Du kan också kombinera lameller i aluminium med detaljer i trä.

Luxaflex-Persienner            

Luxaflex Träpersienner

Träpersiennen är en klassiker som skapar en varm inredningskänsla och förmedlar exklusivitet. Persiennen ger även bra ljusreglering och avskärmning. Oavsett vilken lamell du väljer skapar persiennen en unik atmosfär i rummet. Lamellerna finns i många av färger och modeller så att du kan välja det som passar bäst ditt hem.
En träpersienn passar bra i både små och stora fönster.

– Varm inredningskänsla – Exklusivitet
– Ljusreglering
– Avskärmning

– Massor av färger och modeller – Passar små och stora fönster

Lamellbredd – Luxaflex® Träpersienn finns i två lamellbredder 50 och 70 mm. Bred lamellbredd passar till stora fönster.

Kollektionen innehåller 31 färger i olika träsorter – Designed by Luxaflex®. Inspired by you.

Luxaflex® Träpersiennkollektion

– 31 färger
– Största delen av kollektionen är FSC®-märkt

– Bamboo är inte FSC-märkt, men är fram odlat på plantage med stor hänsyn till miljön.
– Basic är inte FSC-märkt.

    Svart träpersienn   

Luxaflex Plisségardiner

En gardin för alla fönstertyper – Plisségardinen är verkligen möjligheternas gardin. Den passar till i stort sett alla typer av fönster; breda, smala, höga, låga, fyrkantiga och runda, ja till och med trekantiga. Dessutom har den en mängd olika betjäningsmöjligheter. Kollektionen innehåller både färgsprakande vävar, lite försiktigare färger och förstås, neutrala basfärger − här finns något för alla.

Det finns två olika plisseringsbredder att välja på; 25 och 32 mm. Välj den som passar bäst till ditt fönsters storlek.

Unika betjäningar – Med det unika systemet LiteRise® kan du helt undvika långa, hängande linor. Med ett enkelt tag i underlisten, drar du gardinen upp eller ned precis så mycket som du önskar.

Du kan även få din plisségardin betjänad med motor vilket passar extra bra i takfönster och fönster som är svåra att nå.

“Den smutsavvisande ytan på plisségardinerna gör att de håller sig vackra under lång tid” – Vävar med extra lång hållbarhet Luxaflex® Plissékollektion erbjuder vävar med två olika efterbehandlingar, som var och en har olika egenskaper.
Topar® Plus har en baksida belagd med ett tunt lager pärlemor som reflekterar sol och värme. Dessutom är väven fukt- och smutsavvisande samt extra fläcktålig.

DustBlock® är en smutsavvisande behandling som gör väven speciellt motståndskraftig mot smuts, rök, vatten och oljebaserade vätskor. Denna väv är bra att välja för t ex badrum och kök.

Kombinera med Duette® – Om du vill ha den perfekta lösningen för fönstret, både dag och natt, kan du kombinera en transparent plisséväv med en mörkläggande Duetteväv. Duette® mörklägger rummet och isolerar på natten och den transparenta Plisséväven skärmar av sol och insyn under dagen. Två vävar i en och samma produkt!

Luxaflex-Plissegardiner

Luxaflex Lamellgardiner

Enkel elegans för stora fönster – Lamellgardiner är allra vackrast i stora fönster där de lodräta linjerna skapar den perfekta balansen mellan ljusinsläpp och avskärmning. När lamellerna är öppna får du in mycket ljus i rummet samtidigt som det blir en skön avskärmning mot omgivningen. Kollektionen innehåller lameller i tre bredder och mängder av vävar i olika färg, struktur och täthet. Det gör lamellgardinen till en flexibel produkt som passar i nästan alla fönster och olika typer av rum och interiörer.

Design med fokus på säkerhet – Hos Luxaflex® är barnsäkerhet högsta prioritet. Det är en viktigt del i vår designfilosofi att se till att våra gardiner kan användas tryggt och säkert också i hem där det finns små barn. Du kan välja den enkla och användarvänliga dragstaven, som både vinklar och drar lamellerna fram och tillbaka. Har du många fönster är det bästa alternativet att styra lamellerna med motor – med fjärrkontroll eller väggkontakt.  Läs mer på vår sida >>om lamellgardiner

Luxaflex mjuka gardintyger och gardinupphängningar

Här hittar du textilier i vackra material till dina gardiner

Välj en modell av upphängning som passar dig och med en gardintextil som ger dig känsla och karaktär till inredningen.

Gardinens skirhet och ljustransmission är …

Textilier med fördunklings effekt.

Hotellkänsla med dubbla upphängningar

Läs mer på vår sida >>Mer om gardiner

Luxaflex Hissgardiner

Välj den kombination som är vackrast i dina ögon – Skapa din helt unika Luxaflex® hissgardin genom att välja en exklusiv väv ur den breda kollektionen ihop med någon av de olika modellerna. Kollektionen består av vackra enfärgade textiler, fina strukturerade vävar och lyxigt flerfärgade.

Olika betjäningsalternativ – Din Luxaflex hissgardin kan betjänas på tre olika sätt: ändlös kedja i metall eller vit plast, lindrag i vitt, grått eller beige samt motorbetjäning som är extra bekvämt men också bäst lämpat om fönstret är svårplacerat och därför besvärligt att nå.

Modeller – De insydda vågräta aluminiumlattorna ger en Luxaflex® hissgardin ett vackert och stilrent uttryck. Ballina Front har…   Läs mer på vår sida >>om hissgardiner